Dobrodošli na Rab, otok ljubavi i sreće!

Rab

Rab, otok prekrasnih plaža, čudesne krajobrazne raznolikosti, bogatog kulturno-povijesnog nasljeđa i tradicije bavljenja turizmom preko 125 godina. Otok Rab sa susjednim otočićima čini rapsku otočnu skupinu koja pripada Kvarnerskom zaljevu a nalazi se na izuzetno povoljnom geografsko-prometnom i turističkom položaju. Rab broji 8 idiličnih mjestašca i to: Banjol, Barbat, Kampor, Lopar, Mundanije, Palit, Rab i Supetarska Draga.

Prelijepo i čisto more, bogatstvo prirodnim i ljekovitim biljem, plodovima polja , vinograda i maslina čine otok Rab atraktivnom destinacijom za odmor tokom cijele godine, ali i prepoznatljivim odredištem Jadrana. Prirodno bogatstvo, bogata prošlost i kulturno povijesno nasljeđe osnove su turističke djelatnosti koja predstavlja glavnu gospodarsku granu, kako u Rabu tako i u općini Lopar.

Privlačnost i ljepotu otoka Raba dodatno naglašavaju mnogobrojne uvale pješčanih, šljunčanih i kamenih plaža, šaroliko podmorje privlačno svim ljubiteljima ronjenja, šume i parkovi uređenih šetnica, te brdo Kamenjak savršeno za one željne penjanja. Kako bi upotpunili svoj odmor preporučamo izlete brodom do otoka Lošinja, Cresa, Krka, Paga, Golog otoka ili Grgura, te izlet oko Raba ili u jedinstveni fjord Zavratnicu.

Banjol, otok Rab

Banjol

Banjol je turističko mjesto smješteno nadomak stare gradske jezgre, karakterističan po pješčanim plažama i uvalama Padova I, II i III. Bogata gastronomska ponuda, ekološki poljoprivredni proizvodi u okrilju i bogatstvo smještajne ponude svake godine privlači sve više turista. Brojna mala pristaništa za brodove, i dugačka šetnica Lungo mare po noći stvaraju živopisnu sliku mjesta. Blizina poslovnog centra Raba ali i stare gradske jezgre velika je prednost mjesta Banjol jer za svega nekoliko minuta laganog hoda dolazite u centar Raba u kojem se odvijaju sva događanja i nude svi potrebni sadržaji.

Banjol obiluje krasnim plažama prilagođenim raznim uzrastima ili željama posjetioca. U mjestu Banjol možete uživati u raznim sportovima, kako na terenima tako i u vodi, a neki od njih su tenis, stolni tenis, nogomet, vaterpolo, odbojka na pijesku, odbojka u vodi i sl. Na dan zaštitinice mjesta Sv.Lucije, poznatijim pod nazivom Šištovica, turisti i domaći gosti uživaju u bogatoj kulturno zabavnoj manifestaciji.

Banjol, otok Rab